Založ si blog

Želajme si mier v Srdci každého Človeka

Zamysleli ste sa, prečo sú na svete vojny? Kto dáva prvý výstrel, ktorý spustí salvu zo samopalov? Sú to väčšinou egoistickí muži, ktorí niekde v hĺbke svojho JA riešia nejaké skryté rany, alebo komplexy. Vedieť vyriešiť konflikty zmierlivou cestou, bez zbraní a podlých úskokov si vyžaduje svoje Ego neraz potlačiť, treba vedieť urobiť ústupok a to nedokáže každý. Stále sa nájdu ľudia so schopnosťami dostať na vlnu nevraživosti a pomstychtivosti stále dosť nasledovníkov. Ak by ich nebolo dosť, ak by takýto človek ostal „sám vojak v poli“, vojny by sa skončili. Ak by si každý človek nazrel do svojho vnútra a vedel si nájsť a pomenovať svoje vlastné spúšťače hnevu a nenávisti, mohlo by byť ľudstvo na ceste k skutočnému mieru. Nájsť v sebe tie tienisté stránky a posvietiť si na ne. Liečiť ich treba Láskou, viem nie každý sa k nej vie ľahko dopracovať, niekde je tej Lásky skutočne málo. Nahrádzame ju potom Sebaláskou, láskou k peniazom, láskou k neživým veciam. Treba si pripustiť, že tma je len nedostatok svetla a hviezdy by sme vďaka nej ani nepoznali, v určitých fázach života preto možno i treba okúsiť nedostatku lásky. Ľudskému Srdcu, ale nedostatok Lásky škodí, treba nájsť prostriedok na jej doplnenie. Keď sa hladina dorovná a nastane harmonický mier v Srdci, človek prestane druhým Lásku a Pokoj závidieť, lebo zavládne v ňom tiež. Želajme si preto dostatok Lásky pre každého.

Píšem často i v rýmoch, i to je podľa mňa harmonizujúce pre naše vnútro, dávať slová do rýmov a ladiť sa na rytmus dobrej energie. Všetci ten rytmus nemáme rovnaký, ale je dôležité, aby sme tú svoju harmonizačnú ladičku našli. Napísala som pred rokom i báseň o Mieri.

MIER

Žiť v mieri je šťastie, v mieri ľudstvo rastie.

Matka Zem roní krvavé slzy, keď ju dusí vojna skazy.

Egoisti nemajú vnútorný mier,

zameraní na seba majú len jeden zvrátený cieľ.

Na nešťastí sa obohatiť, púšť v Srdciach rozšíriť.

Zem už krviprelievania mala dosť,

nikdy vojny neprinesú Radosť. A to všetko pre veľkú hrdosť?

Deti si zaslúžia pokojnú budúcnosť.

Spoločnosť si zaslúži už nežiť falošné životy, do ktorých nás niektorí vyššie postavení predstavitelia štátov, národov často i náboženstiev snažia vtesnať. Odhodiť treba masky mnohým falošným sebaklamom. Pre budúcnosť našich detí, potrebujeme mať osobnosti, ktoré šíria pozitívnu energiu. Musia zhodiť masky mnohí zdravotníci, učitelia, politici aj novinári a Zem sa vylieči zo svojich bolestí a vojen, často „žabomyších“.

Supermamy

09.03.2022

Mamy nestavajú na pominuteľnej kráse, odtrhnutý kvet zvädne po určitom čase, farby môžu vyblednúť na každom obraze, ale farby našej Duše a zdroj energie odkiaľ ju mamy čerpajú nemôžu len tak ľahko podľahnúť skaze…

Hlas Mieru

24.02.2022

Kedy oslavuje Matka Zem? Keď láskou prežiarená je.Presný dátum jej zrodu dôležitý vôbec nie je,svoje narodeniny preto sama neoslavuje.Slávi s nami, keď prelomí sa kliatba Zimy,keď kvety vykvitnú vonku i vnútri v duši,zrod života vôkol nás o tom zázraku niečo tuší.Kódy Života Zeme sú zapísané v každom človeku,snaha o čistý, krištáľový svet je s nami odveku.Aj [...]

Hasenie ohňa prilievaním Dobra

15.02.2022

Zem je živelná planéta. Súboj živelných síl vôd, zeme, vzduchu a ohňa ju neustále pretvára. Voda hasí, vzduch rozdúchava oheň. To isté sa deje aj v nás, v ľuďoch. Niečo „ohne“ v nás vie hasiť a niečo naopak rozdúchať, priliatím oleja, či benzínu dokonca vieme poriadne vzbĺknuť. Ľudstvo sa až príliš veľa venovalo vo svojich dejinách rozdúchavaniu a [...]

vojna na Ukrajine, Rusko, Petrohrad

ONLINE: Kyjev s našou pomocu môže opäť útočiť v roku 2025, verí Biely dom

05.05.2024 07:25

Ukrajina so schválenou vojenskou pomocou Spojených štátov udrží obranu a v roku 2025 môže aj zaútočiť, uviedol Jake Sullivan.

nôž, krv, zranenie

Zradikalizovaný mladík pobodal muža v Perthe, austrálska polícia ho zastrelila

05.05.2024 06:22

Polícia na západe Austrálie zastrelila 16-ročného radikalizovaného chlapca, ktorý v nedeľu na verejnosti nožom poranil jednu osobu.

Czech Republic V4

Babiš s ruskými vlajočkami na lícach a nevydarený náhradník exministerky. Strelila si Fialova vláda až tri rýchle vlastné góly?

05.05.2024 06:00

Europoslanec sa hanbí za predvolebnú antikampaň svojich straníckych kolegov a dianie okolo odvolania ministerky vyzerá ako politická tragikomédia.

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

04.05.2024 21:52

Desiatky ľudí aj krajania zo Slovenska boli v sobotu poobede svedkami oblečenia bruselskej sochy Manneken Pis do detvianskeho kroja.

tania

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 5
Celková čítanosť: 5620x
Priemerná čítanosť článkov: 1124x

Autor blogu

Kategórie